Perusta

Suunnitteletko yrityksen perustamista? Opastamme sinut alkuun, autamme punnitsemaan vaihtoehtoja, tarjoamme kattavan palvelupaketin aloittavalle yrittäjälle ja tukea sekä opastusta prosessin eri vaiheisiin. Alla olevasta listasta löydät askelmerkit yrityksen perustamisen eri vaiheisiin.

Yritysinfo tilaisuus on tarkoitettu kaikille yrityksen perustamista harkitseville. Tilaisuudessa saat hyvän käsityksen yrittäjyyteen liittyvistä käytännön asioista, tarjoamistamme palveluista sekä opastuksen sopiviin palveluihin hakeutumisesta. Ennen tuloasi YritysInfoon kannattaa tutustua hyvin myös sivustoomme. Sivuillamme on ladattavissa oppaita ja tarjolla on koulutusta, tapahtumia ja kursseja.

Jos pohdit Starttirahan hakemista, alla olevan linkin kautta saat lisätietoa. Tutustu myös TE-toimiston sivuilla starttirahaan tarkemmin. Huom! Starttirahaa haetaan ennen yrityksen perustamista.


Vi erbjuder företagsrådgivning också på svenska.Palvelut yrityksen perustajalle

Jos harkitset yrityksen perustamista, aloita tulemalla Yritysinfoon. Seuraavaksi mene liiketoimintasuunnitelmaan ja laadi alustava suunnitelma ja laskelmat. Tämän jälkeen voit varata ajan yritysneuvojalle.

Yritysneuvonnassa käydään yhdessä läpi yrityksen liikeidea ja laatimasi liiketoimintasuunnitelma sekä arvioidaan liiketoiminnan kannattavuutta. Jos joku kohta suunnitelmassa mietityttää tai tuntuu vaikealta, siitä kannattaa keskustella yhdessä neuvojan kanssa. Neuvoja ohjaa sinut sopiviin koulutuksiin ja tilaisuuksiin.

Saat mukaasi asiantuntijalähetteet, esim. vaihtoehtoisista taloushallinnon, markkinoinnin ja juridiikan ammattilaisista. Neuvontatilaisuuteen kannattaa valmistautua huolella, kokeneet yritysneuvojamme ovat paikalla sinua varten ja neuvoa kannattaa kysyä kaikissa yrittämiseen liittyvissä asioissa.

Starttirahan hakeminen

Starttiraha edistää uutta yritystoimintaa ja työllistymistä. Se turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää – kuitenkin enintään 12 kuukauden ajan. Huom! Starttirahaa on haettava ennen yrityksen perustamista.

NewCo YritysHelsingin rooli Starttirahan hakemisessa

Yritysneuvojat antavat sparrausta ja ohjausta liiketoimintasuunnitelmaan ja laskelmiin.
Starttiraha on aloittavan yrittäjän harkinnanvarainen tuki ja päätöksen siitä tekee TE-toimisto.

Rekrytointi

Suunnitteletko palkkaavasi uutta henkilökuntaa? Täältä löydät lisätietoa rekrytoinnin tukivaihtoehdoista. Helsinki -lisä on uusi vaihtoehto rekrytoinnin tueksi.

Helsingin kaupunki kannustaa rahallisesti helsinkiläisiä työnantajia tarjoamaan työtä työttömille helsinkiläisille. Yritykset voivat hakea Helsingin kaupungin elinkeino-osaston myöntämää Helsinki-lisää. Tuki on aina harkinnanvarainen. Helsinki-lisä koostuu kahdesta tuesta eli Rekrytointituesta ja Työllistämistuesta.

Muuta huomioitavaa

Lisätietoa Y-tunnuksen hankkimisesta, rahoituksesta, verotuksesta, kirjanpidosta ja verkkotunnuksen hankkimisesta.